Bjørns historie

forside-web-2 lilleForord

At lytte til Bjørns historie og være sammen med ham i hans kamp for et bedre liv har for mig været en bevægende, meningsfyldt og livsbekræftende oplevelse. Hver samtale har været som at åbne et nyt kapitel i en bog, som Bjørn skrev undervejs. En terapeutisk proces er et langt og sejt træk, og der er ingen nemme løsninger. Bjørns stædighed og vilje til at blive ved og tro på, at det nytter, håber jeg vil være en inspirationskilde for andre, der har det svært.

Min rolle som terapeut var at skabe rummet, hvori det kunne lade sig gøre. Et rum, hvori Bjørn kunne blive sig selv ved at få sat ord på alt det skamfulde, som han aldrig har fortalt nogen om før. Det er i relationen, hvor vi bliver rummet, mødt, set, hørt og forstået, at vi bliver hele som mennesker. Dette terapeutiske rum er svært at gengive i en bog. Intensiteten, kropssproget, tonefaldet, smilet, glimtet i øjet eller tåren i øjenkrogen kan ikke gengives.

Bogen er blevet til på baggrund af samtaler, Bjørn og jeg har haft. I alt 95 samtaler er det blevet til over en periode på 4 år. Jeg har forsøgt at gengive samtalerne så autentisk som muligt. Sproget i en terapi vil af gode grunde være famlende og søgende og bestå af ord og halve sætninger, fordi ordene bliver gravet frem undervejs fra det dybeste og ubevidste sted i os. Jeg har været nødt til at redigere en del, da talesproget viste sig at vanskeligt at læse.

Bogen er ikke en fagbog, der demonstrerer en bestemt psykoterapeutisk retning. Den kan læses af alle, der interesserer sig for psykisk sygdom og ikke mindst årsagerne til det. Jeg er uddannet psykoterapeut fra Institut for Gestaltanalyse og arbejder som frivillig terapeut i Gallo Kriserådgivning, hvor jeg mødte Bjørn første gang.

Bjørn og jeg har haft mange overvejelser om, hvorvidt det var en god ide at udgive bogen. Mine overvejelser har handlet om det etisk forsvarlige i at udgive noget så privat og intimt som et terapeutisk forløb. Bjørns overvejelser har handlet om, om nogen ville blive vrede eller kede af det.

Efter mange overvejelser er vi nået frem til, at bogen skal udgives. Terapeutisk er det en stor forløsning for Bjørn og den ultimative offentliggørelse af alle de hemmeligheder, som har plaget ham i mange år. Alle navne i bogen er ændret, undtaget Bjørns eget.

Og til Bjørn: Tak for kampen! Jeg er stolt af dig og beundrer dit mod! Jeg håber, at vi sammen får mange gode og udfordrende oplevelser med bogen.

Tag godt imod bogen!
Kirstine Madsen. December 2014.

Fra Kapitel 21, Tavshedsløftet:IMG_0324

Bjørn:  Jeg har følt mig presset, men som vores samtaler har udviklet sig, har jeg fundet ud af, at jeg er nødt til at få det hele sagt. Det vil æde mig op ellers. Det her skete i 1987, og lige siden har det sparket til min samvittighed. Det har forfulgt mig lige siden. Det var modbydeligt at være i det hjem de sidste par dage. Hvad skete der egentligt? Ingen snakkede om det, heller ikke bagefter. Det var, som at alle blev holdt i et jerngreb, og jeg blev taget som gidsel. Det har fyldt mig med væmmelse i 30 år, og jeg har aldrig snakket med nogen om det. Nu har jeg brudt tavsheden. Jeg ved ikke, hvordan det bliver for mig de næste dage.

Bestil bogen

Bogen koster 95, – kr. + forsendelse = 128,- kr.
Betales med mobilepay til 30426134
Send din adresse på sms til 30426134, så sender jeg bogen hurtigst muligt.

De bedste hilsener
Kirstine Madsen